تحقیق جرایم رایانه ای در ایران و قوانین آن

تحقیق جرایم رایانه ای در ایران و قوانین آن تحقیق جرایم رایانه ای در ایران و قوانین آن

دسته : حقوق

فرمت فایل : word

حجم فایل : 33 KB

تعداد صفحات : 44

بازدیدها : 261

برچسبها : جرایم رایانه ای کلاهبرداری اینترنتی جرایم اینترنتی

مبلغ : 8000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی جرایم رایانه ای در ایران و بررسی قوانین

معرفی مقاله تحقیقاتی بررسی جرایم رایانه ای در ایران و بررسی قوانین

بخشهایی از متن تحقیق

با ورود انسان به عصر جدید و گسترش و رشد وسایل ارتباطی و یا به تعبیری دیگر به وجود آمدن دهکده جهانی بالتبع با توجه به نیازهای اجتماعی ضرورت هایی مطرح می شود. از آنجا که امروزه سیستم ها رایانه ای و اطلاعاتی مختلف با زندگی اجتماعی انسانها عجین شده یکی از موضوعات اجتماعی و به روز در جامعه مطرح می باشد.

با ورود این پدیده اجتماعی در ابعاد مختلف زندگی بشر مانند پدیده های دیگر اجتماعی همواره با مزایا و معایبی روبرو بوده است. برای نظم بخشیدن به پدیده های اجتماعی نیاز به راهکارهای مناسبی هستیم. در حوزه ی علوم اجتماعی این وظیفه بر عهده علم حقوق است که با ارائه راهکارهای مناسب سعی بر ایجاد نظم بر پدیده های اجتماعی را دارد. از این رو وقوع ناهنجاریهای اجتماعی قابل تصور است. وقوع جرائم مختلف با توجه به مقتضیات زمانی و مکانی متفاوت در هر عصر و زمانی اشکال خاص خود را می یابد، با ورود رایانه ها در زندگی شخصی افراد و گسترش فناوری اطلاعات (اینترنت) سوء استفاده از این وسایل اشکال گوناگونی به خود گرفته است، که تحت عنوان جرائم رایانه ای از آن بحث می شود. انواع جرائم رایانه ای توسط افرادی موسوم به هکرها صورت می گیرد. از جمله شایع ترین این جرائم که روز به روز نیز بیشتر گسترش می یابد کلاهبرداری اینترنتی است البته در کنار آن جرائم دیگری چون جعل کامپیوتری، سرقت اینترنتی، افشای اطلاعات و... نیز از شایع ترین این موارد است.

با توجه به ضرورت بررسی این مقوله مهم در این برهه از زمان که تجارت کالا و تکنولوژی، دانش فنی و آفرینش فکری برای دولتها مهمتر از تجارت کالا و خدمات شناخته می شود به ارائه تحقیق در این زمینه پرداخته شد.

جرائم رایانه ای

ماهیت جرائم رایانه ای ناشی از توسعه روزافزون فناوری اطلاعات و ورود به عصر اطلاعات است که رایانه می تواند ابزار، هدف و موضوع ارتکاب جرم باشد، و غالبا به دو دسته تفکیک می شوند دسته اول دارای عناوین و توصیف های جزایی کلاسیک هستند نظیر جعل رایانه ای، کلاهبرداری رایانه ای و جاسوسی رایانه ای که در این جرائم رایانه به عنوان ابزاری برای رفتار مجرمانه به کار می رود.

دسته دوم جرایم رایانه ای جدیدند این جرائم ناشی از چگونگی به کارگیری فناوری اطلاعات هستند جرائمی نظیر دسترسی غیر مجاز، اختلال در داده ها و سیستم های رایانه ای هرزه نگاری این نوع جرائم جدید هستند. ...

کلاهبرداری رایانه ای (اینترنتی)

کلاهبرداری اینترنتی یکی از جرائم موسوم به جرائم یقه سفیدها است که با توسعه اینترنت و ارتباطات گسترش یافته است. در یک تعریف ساده از جرائم یقه سفیدها می توان گفت کسانی که به واسطه موقعیت اجتماعی، اقتصادی و یا سیاسی خود به حقوق اعضا جامعه تجاوز می کنند در شمار این جرائم قرار می گیرند. منظور از کلاهبرداری اینترنتی هرگونه کلاهبرداری است که به وسیله برنامه های کامپیوتری و رایانه ای یا ارتباطات شبکه اینترنتی صورت می گیرد مثلاً از طریق سایت ها (web) پست الکترونیک (e-mail) یا اتاق های گفتگو (chat rooms). در واقع کلاهبرداری اینترنتی به هر نوع طرح متقلبانه ای گفته می شود که یک یا چند بخش از اینترنت را به کار می گیرد و تا درخواست های متقلبانه ای را به منظور بردن اموال و احتمالا انجام معاملات جعلی با قربانیان احتمالی مطرح سازد. بنابراین مشخص می شود که کلاهبرداری اینترنتی از زمانی رواج پیدا کرد که محیط مجازی مثل محیط اینترنت پا به عرصه وجود گذاشت و تقریبا حدود ده دهه است که از عمر این جرم می گذرد.

اولین قانونی که در رابطه با جرائم اینترنتی به تصویب رسید در سال 1984 در کشور آمریکا بود که بعدها در سال های 1994 و 1996 این قانون اصلاح گردید. ...

فهرست مطالب تحقیق

مقدمه

بخش اول: تعاریف و کلیات

فصل اول : تعریف جرم

گفتار اول : پدیده مجرمانه

فصل دوم: کلیات

گفتار اول : جرائم رایانه ای

گفتار دوم : تعریف جرائم رایانه ای

تقسیم بندی جرائم رایانه ای

فصل سوم: جرم کلاهبرداری

گفتار اول : تعریف

گفتار دوم : عناصر تشکیل دهنده جرم کلاهبرداری

بخش دوم: کلاهبرداری رایانه ای (اینترنتی)

فصل اول: تعریف

گفتار اول : الف)تعریف کلاهبرداری سنتی

ب ) تعریف اینترنت

گفتار دوم : تعریف کلاهبرداری اینترنتی (رایانه ای )

گفتار سوم : تفاوت کلاهبرداری رایانه ای با کلاهبرداری اینترنتی

گفتار چهارم : مقایسه کلاهبرداری رایانه ای با کلاهبرداری

سنتی و بررسی عناصر تشکیل دهنده ی جرم

فصل دوم: اقسام کلاهبرداری رایانه ای

فصل سوم: شروع به کلاهبرداری رایانه ای

فصل چهارم: مجموعه مطالب دیگر در مورد کلاهبرداری رایانه ای

گفتار اول : سمت مرتکب کلاهبرداری

گفتار دوم: تفاوت تحصیل با بردن مال

گفتار سوم : اغفال

بخش سوم : جرایم رایانه ای در ایران و بررسی قوانین

فصل اول:پیدایش و تحول جرم رایانه ای در ایران

فصل دوم: بررسی قوانین

گفتار اول: بررسی وضعیت قوانین کنونی

گفتار دوم: مقایسه قانون تشدید و لایحه مجازات جرائم رایانه ای

نتیجه گیری

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید