دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 26 KB
تعداد صفحات : 21
بازدیدها : 284
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 3500 تومان
خرید این فایلمقاله هپاتیت B و علائم و پیشگیری آن
قسمتهایی از متن:
علایم و تشخیص بیماری هپاتیت B
با توجه به این که در اغلب موارد این بیماری از مادران آلوده به نوزادان منتقل میشود، تا سالها علامتی بروز نمیکند. در برخی موارد به دنبال هپاتیت حاد ویروسی، فرد به صورت یک فرد ناقل در میآید. در این افراد به دنبال علایم هپاتیت از جمله بیاشتهایی، ضعف، بیحالی، پررنگی ادرار و زردی؛ سیستم ایمنی بدن نمیتواند آنتی ژن هپاتیت B را از بین ببرد و بعد از 6 ماه، با وجود بهبودی ظاهری فرد آلوده باقی میماند. خوشبختانه تنها 10 درصد افراد مبتلا به هپاتیت حاد ویروسی دچار هپاتیت مزمن میشوند و ناقل هپاتیت باقی میمانند. ولی متأسفانه در صورت انتقال عفونت از مادر به نوزاد، در اغلب موارد حالت ناقل پابرجا خواهد ماند و نوزادان آلوده امروزه، خود آلوده کننده جامعه خواهند بود.
تشخیص بیماری هپاتیت B
براساس اکثر گزارشهای علمی، بسیاری از کسانی که به ویروس هپاتیت B آلوده میشوند، از بیماری خود آگاهی ندارند و سالها پس از ابتلا، از وجود این بیماری مطلع میشوند. راه تشخیص این بیماری اندازهگیری آنتی ژن سطحی این ویروس یعنی HBS AG است. اگر در فردی آزمایش HBS AG مثبت شود، نشان می دهد که آلوده به ویروس هپاتیت B است یعنی در بدن وی ویروس هپاتیت B وجود دارد. آنچه این آزمایش را معنیدار میکند، حال عمومی بیمار، وضعیت کبد (اندازه آن و نتایج آزمایشهای مخصوص کبد) و چند آزمایش دیگر در مورد فعالیت ویروس در بدن است. در بسیاری از موارد به دنبال کشف یک مورد HBS AG مثبت، سایر افراد خانواده آزمایش شده و موارد مثبت بدون علامت شناسایی میشوند. ...
...
آیا هپاتیت بر روند زندگی من تأثیری خواهد داشت؟
اولین چیزی كه باید به خاطر داشته باشید این است كه تنها شما گرفتار این بیماری نیستید. بیش از 4 میلیون نفر در ایالات متحده با یكی از انواع هپاتیتهای ویروسی آلوده هستند. در كشور ما بالغ بر 5/2 میلیون نفر با ویرسهای هپاتیت آلوده هستند و بیشتر این افراد از مشكل خود مطلع نیستند.
اگر چه شما تحت درمان با انترفرونالفا هستید، میتوانید كار كنید وحتی مسافرت كنید. فقط همیشه دارو را به همراه داشته باشید. طرز تلقی شما نسبت به بیماری و چگونگی پذیرش آن عواملی است كه وضعیت شما را تعیین خواهد نمود. هر چقدر دید مثبتتری داشته باشید وضعیت عمومی شما بهتر خواهد بود. فقط به خاطر بسپارید كه صبوری و پایداری در درمان، به شما كمك خواهد كرد تا حداكثر بهره را از اینترفرونالفا ببرید.
داروهای متعددی برای درمان هپاتیت B وC بكار گرفته شدهاند. موفقترین آنها تا كنون لامیوودین (برای هپاتیت B) و ریباویرین (برای هپاتیت C) بودهاند. در زیر به معرفی این داروها میپردازیم:
لامیوودین
لامیووین یك داروی خوراكی است كه به تنهایی میتواند ویرورس هپاتیت B را از بین ببرد. میزان تأثیر این دارو نیز در حدود 40-30% است (درست مثل انترفرون). البته پس از شروع درمان ویروس در اكثر موارد از بین میرود اما با قطع آن مجدداَ عود میكند. این دارو بسیار داروی مطمئنی است و عوارض جانبی آن ناچیز است. حسن دیگر آن خوراكی بودن آن است. اما متأسفانه هنوز بسیار گران است، مدت مصرف دارو حداقل 12 ماه میباشد.
ریباورین
ریباورین یك داروی خوراكی ضد ویروسی است كه مصرف همزمان آن با انترفرون در درمان هپاتیت C مؤثر است این دارو در حال حاضر نباید به تنهایی مصرف شود. مهمترین عارضة آن از بین رفتن گویچههای قرمز خون میباشد. كه ممكن است با ده درصد موارد منجر به قطع دارو گردد. بنابراین هنگام مصرف ریباویرین در فواصل منظم باید توسط پزشك معاینه شوید و آزمایشهای لازم را انجام دهید. مدت مصرف این دارو 12-6 ماه میباشد این دارو نیز بسیار گران قیمت است.
علائم بیماری هپاتیت B:
اكثر افرادی كه به هپاتیت B مبتلا میشوند علامت و یا شكایت مشخصی ندارند (مهمترین علامت این بیماری بیعلامتی است) برخی موارد در ابتدای ایجاد عفونت ممكن است علائمی شبیه آنفولانزا، بیاشتهایی، تهوع و استفراغ، تب، ضعف، خستگی و درد خفیف شكم را داشته باشند كه معمولا با این علائم نمیتوان هپاتیت را تشخیص داد ممكن است فرد دچار علائم زردی (یرقان) شود و در آزمایشات آنزیمهای كبدی تغییر كنند.
راههای انتقال:
ویروس هپاتیت B در خون و ترشحات بدن فرد آلوده وجود داشته و عمدتا از راههای غیرخوراكی منتقل میشود. ...
...
برخی از مطالب دیگر:
علایم و تشخیص بیماری هپاتیت B
تشخیص بیماری هپاتیت B
مهمترین مسئله در ارتباط با ناقلین هپاتیت B
عاقبت ناقلین هپاتیت B
آیا امکان ابتلای ناقلین هپاتیت B به سیروز وجود دارد؟
هپاتیت مزمن B
آیا هپاتیت B قابل پیشگیری است؟!
راه های انتقال
ویروس هپاتیت :HBV) B)
علایم هپاتیت B
ویروس هپاتیت :HCV) C)
علایم هپاتیت C چیست؟
و ...